Loisto-seminaari

Turvallisuus

Tule kuuntelemaan ajankohtaisia puheenvuoroja ja ammattilaisten näkökulmia yhteiskunnallisesta turvallisuudesta. Puhujina some- ja tietoturvallisuuden asiantuntija Mikko Alasaarela, informaatiovaikuttamisen tutkija Dominic Saari Jyväskylän yliopistosta ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön varautumiskouluttaja Sari Pelttari, Arto Nurkkala; Puolustusvoimat, Jyri Alanko, Pelastustoimi: Arjen turvallisuus, Harri Hiitola, Poliisi sekä lopuksi paneelikeskustelu

Turvallisuus

Kuule ajankohtaisia puheenvuoroja ja ammattilaisten näkökulmia yhteiskunnallisesta turvallisuudesta. Puhujina some- ja tietoturvallisuuden asiantuntija Mikko Alasaarela, informaatiovaikuttamisen tutkija Dominic Saari Jyväskylän yliopistosta ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön varautumiskouluttaja Sari Pelttari. Puheenvuoroja myös poliisin, pelastusviranomaisten ja puolustusvoimien edustajilta. Lopuksi seminaari päättyi paneelikeskusteluun, jossa asiantuntijat vastasivat opiskelijoiden ja yleisön kysymyksiin.

Seminaarin kohderyhmä

Seminaari on suunnattu kaikille oman arjen turvallisuudesta sekä Suomen sisäisestä ja ulkoisesta turvallisuudesta kiinnostuneille. Seminaarin annista hyötyvät mm.

työikäiset ja nuoret, aikuiset, perheelliset, eläkeläiset, opetus- ja kasvatusalalla työskentelevät, kodin tai yrityksen turvallisuudesta kiinnostuneet, tieto- ja viestintäturvallisuudesta kiinnostuneet, reserviläiset ja maanpuolustuksesta kiinnostuneet, varautumisesta kiinnostuneet

Ohjelma

Puheenvuorot

Mikko Alasaarela, Tekoäly ja sosiaalisen median algoritmit

Dominic Saari, informaatiovaikuttaminen

Sari Pelttari, varautuminen

Arto Nurkkala, Puolustusvoimat

Jyri Alanko, Pelastustoimi: Arjen turvallisuus

Harri Hiitola, Poliisi

Paneelikeskustelu

Paikalla olleiden ja livelähetystä seuranneiden asiakkaiden kommentteja:

“Seurasin liveseminaaria, ja koin päivän todella antoisana! Silmiä avaavaa. Kuuntelutin puolisollakin.”
Nainen, 52

“Loisto-seminaari oli maukas tapa viettää lauantai-päivää: hyvää ruokaa, seuraa ja ennen kaikkea laadukasta, ajankohtaista (tai jopa aikaansa edellä olevaa) ohjelmaa. Esiintyjät antoivat ajattelemisen aihetta koko seuraavalle viikolle. Erityisesti hybridisodankäyntiin ja tekoälyyn liittyvät aiheet herättivät uusia ajatuksia.”
Nainen, 33 vuotta, opettaja ja yrittäjä

“Poliisin ammatista kiinnostuneena nuorena Loisto-seminaari avasi paljon ajatuksia ja sai mielenkiinnon heräämään vielä enemmän. Myös tällä laitteiden aikakaudella, jolloin joka taskusta löytyy puhelin, on hyvä tietää sen vaaroista ja mahdollisuuksista. Loisto-seminaari oli juuri oikea paikka tulla kuulemaan kaikesta turvallisuuteen liittyvästä aiheesta!”
Nainen 16.v, opiskelija

“Tämähän pitäisi kaikkien kasvattajien nähdä ja kuulla” Mies 34

“Mieleen jäi erityisesti Mikko Alasaarelan puheenvuoro ja se, mitkä järisyttävät vaikutukset sosiaalisen median algoritmeilla on yksilöön ja sitä kautta koko yhteiskuntaan. Puheenvuoro johti konkreettisiin muutoksiin perheemme somen käytössä. Suosittelen jokaista nuorta ja hänen vanhempaansa katsomaan puheenvuoron.”
Mies, 39v, toimitusjohtaja ja perheenisä

“Oli todellakin ‘Loisto Seminaari’! Aivan huippu- ja käytännönkintietoa kaikenikäisille. Paneelin lopputoteamus: asumme monesta uhasta huolimatta turvallisessa maassa!” Mies, kohta 90v, eläkeläinen

“Loisto-seminaari avasi itselle isänä ja tietenkin myös netin käyttäjänä uutta näkökulmaa sosiaalisen median tavoista vaikuttaa ihmisen ajatteluun. Helposti ajattelemme, että netin vaarat ovat esim. sopimaton sisältö, todellinen vaara on jäädä seuraamaan sisällöntuottajia, jotka haluavat vaikuttaa ajatteluumme. Toisaalta kaikissa puheenvuoroissa korostui suomalaisen yhteiskunnan vahvuutena hyvä koulutus ja yhteisöllisyys erilaisia uhkakuvia vastaan. Suosittelen jokaista joka itse tai jonka läheiset selaavat nettiä kuuntelemaan luennot.”
Mies, 45 v

25,00